A koronavírus ideje alatt, a karanténban is szükségünk volt szórakozásra, így a barátaimmal több online játékpartit tartottunk. A legtöbbet talán a Drawful nevű játékkal játszottunk, aminek a személyes változatát biztosan mindannyian ismeritek. Egy papírra fel kell írni valamit, teljesen véletlenszerűen, majd a papírt a melletted ülőnek kell továbbadni, hogy rajzolja le, amit te leírtál, majd újra továbbadni. A végére hatalmas nagy káosz lesz a papírra eredetileg leírt szavak és a rajzok körül, de a játék éppen ettől vicces. A Drawful pontosan ugyanezt a játékot fedi le, csak online.

Természetesen az online találka, bár hiánypótló lehet, közel sem olyan hangulatos, mint egy személyes találkozás a barátokkal. Annál is nagyobb szomorúságot okozott a bezártság, mivel az egyik közeli barátnőm esküvője tavasszal lett volna, de a járványhelyzet miatt úgy döntöttek, inkább a jövő évre halasztják az esküvőt. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy ha már ilyen szerencsétlenül jött ki a lépés, mindent megteszünk, hogy egy élményekkel teli lánybúcsút szervezzünk a barátnőnknek, lehetőleg a szabadban.

A Google fel is dobta nekünk a következő ajánlatot: Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO
Az ajánlat mindent ötvözött, amit mi a lánybúcsúra elképzeltünk. Van benne hajókázás, buli, wellness, kaland, tópart és nem elhanyagolható a biztosított korlátlan italfogyasztás sem.

Különböző lánybúcsú csomagok is elérhetőek az oldalukon, mi azt választottuk, ami a 2 órás privát hajókázást tartalmazza, és az éjszakát nem a hajón töltjük. Ugyan ez is elég izgalmasan hangzik, de néhányan a társaságból attól tartanak, hogy tengeri betegek lesznek az éjszaka… a Balatonon.

Igény esetén vacsorát és reggelit is biztosítanak nekünk, aminek nagyon megörültünk, mert nem szeretnénk főzéssel bajlódni majd a lánybúcsú alatt. A reggeli és a vacsora is egy tóparti étteremben lenne, ahonnan remek kilátás nyílik a Balatonra.

Vacsora után, amennyire csak az időnk és energiánk engedi, ellátogathatunk Siófok több szórakozóhelyére is, ingyenes belépéssel és kedvezményes italfogyasztással. Ha, ez még nem elég, akkor másnap még egy kikötő melletti luxusszállodában wellnessezéssel folytathatjuk a másnapot, már ha egyáltalán még össze fogjuk tudni szedni magunkat.

Árajánlatot a szervező BalatonPRO weboldalán tudunk kérni egy szimpla adatlap kitöltésével. Az árat az időpontnak és létszámnak megfelelően kalkulálják. Szerintem belföldön sem találhatnánk ennél gazdagabb programot ilyen olcsón.

Ha rossz idő lenne, akkor sem kellene kétségbe esnünk, ugyanis a szervező rossz idő esetén is biztosít más programot, vagy pedig lemondhatjuk a foglalást, és egyéb zárt téren lévő program után nézhetünk, bár én azért még reménykedek benne, hogy összejön a vitorlázás, és tényleg egy felejthetetlen lánybúcsút szervezünk a Balaton, mint ahogy ez a mondat is sugallja: Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO. Egy év múlva ilyenkor remélhetőleg nem húzza keresztbe ismételten a számításainkat a járvány, és minden az eredeti terv szerint zajlik majd.