Az unokatestvérem már alig várta, hogy vége legyen az érettségi időszakának, és újra bele tudja vetni magát teljes mértékben a játékba. Ezt a kis folyamatát az számítógépen egy rendszerbe kapcsolva műveli a kis barátaival, szinte egész nap képesek együtt az online térben játszani, mindenről is megfeledkezvén.

De szóltam neki, hogy jó lenne, hogy ha hasznossá tenné magát, és kicsit utána nézne a napelemes rendszerek ár alakulásának, hogy referálni tudjon belőle számomra. A napelemes rendszerek ár alakulását sokféleképpen tudta jellemezni, ebből arra következtettem, hogy tényleg utána nézett a témának. Egyfelől bevallotta, hogy talált egy nagyszerű oldalt ahol mindet megtalált, ami a napelemes rendszereket illeti, és innen tud annyi mindent. A napelemes rendszerek árát meg lehet tudna a legegyszerűbb módon, hogy ha árajánlatot kér az ember, megadva, hogy milyen fogyasztása van az ingatlanának, ezt nem másképpen tudja, minthogy megnézi a közüzemi számláján, milyen a fogyasztása. Ennek tekintetében a szakembereknek rálátása nyílik arra, hogy milyen kW teljesítményű napelemre lenne szüksége, hogy ha csak a saját fogyasztását szeretné állni, nem pedig visszatáplálni a rendszerbe.

Nagyszerű oldal segítségével az unokatestvérem nagyon informált lett napelemek tekintetében, még olyan kényes pontra is kitért, hogy milyen állami támogatások biztosítottak, hogy ha a magánszemély vagy éppen egy cég szeretne napelemes rendszert telepíteni.

Az oldal nyújtotta információk rendkívül hasznosnak mutatkoztak mind a kettőnk számára.