A szerencsejátékok talán az egyik legveszélyesebb függőséget okozhatják. Éppen ezért nem árt, ha felelősségteljesen tesszük mindezt. Régen talán valamivel kevesebb kockázatot rejtett, hiszen nem volt internet, maximum kaszinókban, pókerklubokban, lóversenyen lehetett hivatalosan játszani. Mára viszont a villámgyors világunkban az interneten kismillió szerencsejátékkal, sportfogadással kapcsolatos honlapot találunk.

Nem tagadom, magam is nagy szerencsejátékos, sportfogadó hírében állok, s mivel elkényelmesedett kort élünk, én is inkább az interneten költöm a legtöbbet. Ennek köszönhető, hogy rengeteg oldal felépítésével tisztában vagyok, ismerem, hogy mikor mit kell megnyitni. Viszont egyik nap szöget ütött a fejembe, hogy mégis, hogy a túróban lehet az, hogy ilyen sokféle oldal és cég létezik. Mi kell hozzá egyáltalán, hogy egy kft-t alapítson az ember? Ennyire egyszerű lenne az egész, hogy naponta jelennek meg újabb és újabb oldalak? Mindegyik mögött kell lennie egy cégnek, ahol el lehet számolni a befolyó összegeket?

Az ilyen és ehhez hasonló kérdések miatt kezdtem el keresgélni a világhálón, s elsők között dobta fel, hogy kft alapítás törzstőke birtokában sikerülhet csak. Meg is nyitottam az egyik, számomra legszimpatikusabb honlapot, a topcegalapitas.eu-t, hogy utána járjak mégis mi kéne, ahhoz, ha én egy ilyen szerencsejáték vagy sportfogadó oldalt szeretnék csinálni. Persze fontos leszögezni már az elején, hogy Magyarországon ezt nem tehetném meg, így pusztán a kíváncsiság vezérelt.

Gyorsan kiderült tehát az említett weboldalról, hogy ahhoz, hogy kft-t alapítsak, a törzstőkém legalább három millió forint kell, hogy legyen. Azt nem akartam elhinni, hogy minden egyes kis cégnek, amely üzemeltet egy ilyen sportfogadó oldalt, volt egyből három milliója (persze lehet, hogy külföldön máshogy működik), így tovább görgettem, és a gyakori kérdések résznél megtaláltam, hogy nem feltétlen kell azonnal befizetni az egész törzstőkét, elég két éven belül fedeznem.

Azt persze mondanom sem kell, hogy nagykorú kell, hogy legyen az ember, amellett, hogy cselekvőképes. Továbbra is kiemelném, hogy az egész csak egy elméleti feltételezés, senkinek nem javaslom, hogy sportfogadó oldalt akarjon Magyarországon létrehozni. Viszont az gyorsan kiderült, hogy nem kell hozzá zseninek lenni, hogy valaki kft-t alapítson. A már említett honlapon minden igényesen le van írva, például az is, hogy nem kell feltétlen egyedül hozzákezdeni, tulajdonképpen akárhányan alapíthatunk egy kft-t, mely a kezdeti nehézségeknél kifejezetten segítség lehet.

Ami nekem nagyon tetszett még az említett oldallal és a hozzá tartozó céggel kapcsolatban, hogy nem csak tanácsadás van, és a weboldal se csupán tanácsokat tartalmaz, hanem vannak egyéb szolgáltatásaik is, sőt, vannak ezekből összeállított csomagjaik is, melyek mást-mást tartalmaznak, persze ártól függően. Három ilyen csomag közül lehet választani, és az közös bennük, hogy mindegyik magában foglalja a kft alapítás ingyenességét. Aminek a költsége általában olyan 16 ezer forint körül mozog, de akár még 50 ezer forint is lehet, attól függően, hogy milyen kft-ről is van szó. A két nagyobb csomag tartalmaz még székhelyszolgáltatást is, ami szerintem mind egy induló, mind pedig egy már évek óta működő vállalkozásnak is nagy segítség lehet, hiszen így nem kell foglalkozni a „csipcsup” ügyekkel, mint például a postázás.

Mindent összevetve a cégalapítás nem egy nagy ördöngősség, különösen akkor, ha van egy olyan szakértői segítségünk, mint a topcegalapitas.eu. Persze mélyebb kutatásokat nem végeztem, csak az alapok érdekeltek, melyekre nagyjából meg is kaptam a válaszaimat. A sportfogadást pedig inkább továbbra is csak űzni fogom.