Két kedves barátomnak nem olyan rég született meg az első közös gyerekük. Furcsa őket szülői szerepben látni, mert régen állandóan jöttek-mentek, szórakoztak, és elképesztően sokat játszottak. Fura, de egy online játéknak köszönhetően ismerkedtek meg, ugyanis a barátnőm és a (most már) férje is imádják az ilyeneket. Persze, amióta megszületett a kicsi, ezekre a dolgokra már kevesebb idő jut, de még így is, amikor alszik a gyerek, néha-néha leülnek egyet játszani. De nem tagadom, és ők sem, hogy egy kicsit azért bepunnyadtak.

Tudtam, hogy babakocsit keresnek, így igyekeztem nekik segíteni, és elkezdtem én is kutakodni. Ahogy olvasgattam és keresgéltem, rátévedtem egy fórumra, ahol szembejött velem egy inglesina babakocsi vélemény, pontosabban több is. Az anyukák nagyon dicsérték, úgyhogy rákerestem erre. A babaverda.hu oldalán kötöttem ki, ahol többféle inglesina babakocsi is volt. Volt két termék, ami csak maga a babakocsi, és volt még 4 olyan, aminél több minden is járt a babakocsikhoz. Mivel terveznek még gyereket így ezeket néztem meg. Ezek 4 az 1-ben szettek. Szóval nem csak simán egy babakocsiról beszélünk, mert használható hordozóként (mózeskosárként), tartozik hozzá egy úgynevezett “welcome pad”, ami gyakorlatilag egy matrac, ami nem csak a baba kényelmét, de a helyes testtartás elősegítését is szolgálja. Ezen felül pedig még autósüléskén is tartozik hozzá. Maga a babakocsi egyébként egy sportos verzió, ezért is gondoltam, hogy jó lehet, azt gondoltam, hogy biztos jobb a “felfüggesztése”, mint egy átlagos babakocsinak, így akár még szórakoztatóvá is teheti a sétákat. Majdnem elfelejtettem! Egy állvány is tartozik a szetthez! Ami azért jó, mert ha például a kicsi elalszik a mózeskosárban, akkor nem kell kivenni belőle, hanem csak ráhelyezni a kosarat erre az állványra. Ezek után végképp tökéletes választásnak tartottam az inglesina babakocsit, amit ugye a korábban olvasott vélemények is csak megerősítettek.

A szállításnak kellett még mindenképpen utánanéztem. Jó hír – nekem legalábbis az volt -, hogy online megrendelés esetén is kérhetem a babakocsit az üzletükbe, ami a XXI. kerületben, a Posztógyár utcában található. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, egyrészt azért, mert így nincs szállítási költség, másrészt pedig azért, mert helyben meg lehet nézni, mit is rendeltünk, és ha mégse lenne olyan, mint amilyet vártunk, akkor nyomban vissza is léphetünk a vásárlástól, nem kell napokig várni erre. Na de, ez nem történt meg, mert minden olyan szuper volt, ahogyan azt a honlapon is írták. De ebben nem is kételkedtem, mert már a képeken is látszott, hogy tényleg minőségi darabokról van szó, ami a valóságban is bebizonyosodott.

Ami az árát illeti: nyilván nem pár tízezer forintról van szó, de hát itt nem csak pusztán egy átlagos babakocsiról beszélünk. Osztottam-szoroztam, és így, ezzel a 4 az 1-ben szettel, sokkal olcsóbban lehet kijönni, mintha külön-külön megvennénk a babakocsit, a mózeskosarat stb.

Szóval: megvettem ezt az inglesina babakocsit, és örömmel vittem el a barátaimnak. Először nem akarták elfogadni, de megígérték, hogy egy próbát tesznek vele. Nos, mivel egy sportos járgányról van szó, így elmentek egyet kirándulni vele a Normafára. Azt mondták, hogy a gyerek olyan szépen végig aludta az egészet, hogy csak úgy pislogtak. “Belehajtottak” pár gödörbe, de semmi nem ébresztette fel a babát. Azóta azt is megtudtam, hogy a kicsi is nagyon szereti, ha már nem bírnak vele, akkor csak beteszik otthon a babakocsiba, tologatják egy pár percig, és nyomban el is alszik. Ami nagy szó, mert sajnos elég rosszul alszik, úgyhogy biztos tényleg nagyon kényelmes lehet.

Az inglesina babakocsi véleményeknek – és persze magának a babakocsinak – köszönhetően tehát lett egy új szórakozása a barátaimnak: a kirándulás.