Ha egy kicsit is komolyabban foglalkozol a laptopokkal, akkor neked sem ismeretlen, hogy mennyi gond adódhat velük. Van egy megbízható lenovo laptop szervíz budapest területén, ahova bármikor el tudom vinni a laptopomat, ha baja van.

lenovo laptop szervíz budapest
lenovo laptop szervíz budapest

Aki komolyabban foglalkozik az online játékokkal és napi rendszerességgel játszik, az tudja, hogy nem mindegy, hogy milyen állapotban van a laptop, amin játszunk.

Azoknak, akik csak munkára, filmezésre meg facebookozásra használják a gépüket, nem jelent igazán nagy gondot, ha ez kicsit akad, ha nem a legtökéletesebb, ha lassú.

Pedig, ha időben felismerjük ezeket a hibákat, akkor jóval hosszabb ideig élhet a laptopunk. Persze, a filmnézés nem igényel különösebben nagy memóriát, sem erős processzort, vagy csúcskategóriás videokártyát, de még ebben az esetben is zavaró tud lenni, ha szemcsés a kép, ha egy kicsit akad.

Most képzeld el, hogy milyen ez, amikor egy nagy gépigényű, valós idejű online játékot játszol? Igen, nagyon idegesítő tud lenni, ha nem működik rendesen a gép.

Az online játékok varázsa abban rejlik, hogy otthonról, kényelmesen is kalandokra indulhatsz a barátaiddal, bármilyen fantázia földön. Rengeteg közösen megoldandó rejtély vár, lehet harcolni, csatázni, de fejleszti az ügyességet és a logikát is.

Rengetegen játszanak nap mint nap online játékokkal, és hiába próbálja a média azt sugallni, hogy ezek nem tesznek igazán jót, szerintem ennek nincsen valóságalapja.

Sokan azt hiszik, hogy az online játékok tönkre teszik a „valós” emberi kapcsolatokat. Pedig nekem nagyon sok olyan barátom van az ország minden részéről, akikkel, amikor csak tehetjük, összeülünk és találkozunk. Ez egy online közösség, ahol barátokat tud szerezni az ember, a közös érdeklődési kör pedig adott.

Vannak olyan barátaim, akikkel már 10 éve ismerjük egymást, és igaz, hogy ritkán találkozunk, de heti rendszerességgel játszunk az interneten keresztül. És nem én vagyok az egyetlen, akinek vannak ilyen módon szerzett barátai.

Amúgy, ez úgy jutott eszembe, hogy a munkahelyemen szóba került, hogy mennyire szeretem az online játékokat. Akkor kezdett bele ebbe a beszélgetésbe az egyik kollégám. A legtöbb helyen, amikor kiderül, hogy napi rendszerességgel játszom a számítógépemen, mindig van valaki, aki belekezd abba, hogy ez gyerekes és butaság.

Pedig az online játékoknak rengeteg pozitív hatása is van, kezdve azzal, hogy remekül le lehet vezetni vele a stresszt.

Egyébként a munkahelyemen ez úgy jött szóba, hogy éppen a laptopommal mentem be dolgozni, mert sajnos elromlott és el szerettem volna vinni szervízbe. Akkor nézték meg, hogy milyen laptopom van. Mivel sokat játszom, egy egészen komoly gamer laptopom van, hiszen egy jó laptopra volt szükségem, hogy elfussanak rajta a játékok.

Így kerültek szóba a számítógépes és online játékok, én pedig meg is tartottam a szokásos kis mini előadásomat a számítógépes játékokról. Nem szeretem, ha olyanok szólják le ezeket a játékokat, akik nem is játszottak velük soha.

Egyébként a mai világban szerintem mindenki játszik valamivel. Vannak, akik a telefonjukon candy crushoznak órákig, vagy a szókeresőt nyúzzák.

De az sem jobb, mikor teljesen rá vannak függve az instagramra. Ha ezeket az online szenvedélyeket is figyelembe vesszük, akkor már igazán nem tűnik rossznak, hogy én délutánonként 1-2 órát játszom a barátaimmal, nem igaz?

De mi is volt a baja a laptopomnak?

Ez egy kicsikét már komplikáltabb dolog volt. Írtam, hogy valamennyire értek a gépekhez. Mindenki ért hozz, aki játszik, hiszen amikor laptopot vagy asztali gépet veszünk, akkor mindig érdemes megnézni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hogy az értékei elegek-e ahhoz, hogy elfussanak rajta a kedvenc játékaink.

Attól, hogy én és a barátaim is pont ennyire értünk a gépekhez, még nem bíznám rájuk, ha valami nagy baja lenne. És most sajnos eléggé kellemetlen problémába ütköztem.

Ahogyan az lenni szokott, írtam a közös chatbe, ég felvázoltam a problémát, hogy hátha valaki fel tudja állítani a pontos diagnózist.

Az alapvető problémám az volt, hogy hirtelen belassult és teljesen véletlenszerűen többször is megakadt. Igaz, még viszonylag kevésszer csinálta, de tudom, hogy nem szabad várni a szervízzel, mert lehet, hogyha tovább várunk, akkor később költségesebb lesz a javítás.

Távolból nehéz megmondani, hogy mi lehet a pontos probléma, de a közös chatben érkezett pár ötlet.

A tünetek alapján az első tippünk az volt, hogy esetleg a processzorral van valami gond, hiszen a processzor lassulása okozhat akadást a munkafolyamatokban. De ilyenkor az is lehet, hogy a windowssal van valami gond, vagy a memória telt be.

A memóriát én is meg tudtam nézni, annak nem volt semmi baja, és a windows is teljesen naprakész volt.

Még arra is gondoltam, hogy esetleg a videókártyával lehet valami gond. Hiába értek egy kicsit a gépekhez, ilyenkor nem merek semmit csinálni, hogy nehogy több kárt okozzak a is beavatkozással, mint hasznot.

Eddig jutottam a nagy gépszerelésben, a processzor problémáihoz már abszolút nem értek, ezért úgy döntöttem, hogy elviszem egy szerelőhöz.

Az online játékok szerelmeseinek a legnagyobb kincse a számítógépe, ezért olyan helyre szerettem volna vinni, ahol biztosan segíteni tudnak a gondjaimon és lehetőleg nem kell egy kisebb vagyont otthagynom.

Sikerült is találnom egy olyan szervízt, ahol kifejezetten lenovo laptopokkal is foglalkoznak. Nem egy márkaszervíz, több fajta laptoppal is elboldogulnak, a lenovo sem okoz nekik gondot.

Azért is jó, ha nem kifejezetten márkaszervízbe visszük a laptopunkat, mert a márkaszervízek sokszor kifejezetten drágák szoktak lenni. Ezt el szerettem volna kerülni.

Munkába magammal vittem a gépemet, itt történt meg az ominózus beszélgetés, amiről írtam nektek, majd innen elvittem délután a kiválasztott szerviz, a pcmentor egyik üzletébe.

Itt elmondtam, hogy pontosan mi a baja gépemnek, milyen hibákat tapasztaltam. Itt a kedves eladó részletesen elmesélte, hogy mit fognak csinálni, hogyan fogják feltérképezni a problémát.

Egyébként erről a honlapjukon is lehet olvasni. Itt már előre meg lehet nézni, hogy milyen hibalehetőségek vannak a laptopunk esetében, és melyiket hogyan is lehet orvosolni.

A szervízben igyekeztek úgy elmondani, hogy mik a lehetséges gondok, hogy én is értsem, direkt kevesebb szakszót használtak.

Nagy szerencsém volt, nem kellett semmi komolyabb szerelést végezni, csak néhány beállítás nem volt rendben, így hamar elkészült a laptopom és nem is került sokba

Itt laptopokkal, asztali gépekkel is foglalkoznak. Szerelnek, felújítanak és értékesítenek is. A honlapjukon láttam, hogy egészen sok mindennel foglalkoznak, som problémára biztos, hogy megoldást tudnak találni. A felújítások pedig nagyon sok gépen segíteni tudnak.

Az én gépem sem egy mai darab, egyszer már elvittem felújítani, a kevésbé korszerű videokártya le lett benne cserélve és a memóriát is nagyobbra cseréltük. Így sokkal több mindent tudok rajta csinálni, a nagyobb gépigényű játékokat is elviszi, és nem kellett többszázezer forintért egy új gépet vennem.

Sokan nem tudják, hogy az ilyen kis újításokkal, javításokkal a középkategóriás gépek is csúcskategóriássá varázsolhatók. Sokat lehet így spórolni, én sokkal inkább a felújítás, mint az új gép vásárlása mellett vagyok.

A PCmentor pedig megbízható ilyen szempontból, tudják, mitől lesz jó egy gép, és ki tudják javítani a hibákat és a felújításban is megbízható partner.

Nekem nagyon bejöttek, remélem, hogy nem kell sűrűn jönnöm, mert nem lesz baja a gépnek, de ha mégis valami gond van, akkor tudom, hogy rájuk számíthatok.