Régebben nem igazán értettem, hogy mi tudja annyira megragadni az embereket az számítógépes játékokban. Én valahogy sosem voltam képes órákon keresztül játszani; egy kivétel volt ez alól, az pedig egy szimulációs játék volt, amiben családok életét lehetett irányítani. Bár az is igaz, hogy ez a típusú játék szellemileg nem túl megterhelő, szemben például egy akció játékkal.

De a dolgok változnak, azóta én is szerelmese lettem a konzolos játékoknak, olyannyira, hogy már kedvenceim is vannak, leginkább azokat szeretem, amik olyan döntések elé állítanak, amik befolyásolják a játék további menetét, ezek ugye a pillangóhatásra épülnek. Így pedig egy játék akár többször is végigjátszható, hiszen minden egyes döntés más következményekkel jár, és a játéknak is több végkimenetele van. Azért szeretem ezeket, mert sokkal aktívabb részvételt igényel a dolog, illetve azért is, mert pár másodperc alatt kell eldönteni, hogy mi történjen. Az ilyen játékok karaktereit jellemzően úgy alkotják meg, hogy közel érezze magához őket az ember, így pedig egyfajta nyomás is kerül az emberre, hogy ne ártson a karakternek.

A legjobb barátnőm is nagy játékos, gyakran előfordul, hogy együtt játszunk. Bár, ő nagyon szereti azokat a tipikus “lövöldözős”, online játékokat is, éppen ezért elég sokat ül gépnél.

Mivel nemrég volt a születésnapja, úgy döntöttem, hogy meglepem egy gamer székkel. Nagyon nem voltam otthon a témában, ezért segítséget kértem egy barátomtól. Ő ajánlotta, hogy a gamer szék vásárláshoz keressem fel a bestmarkt.hu weboldalát, mert már vásárolt tőlük és pozitív tapasztalatai vannak.

Ez egy olyan webshop, ahol mindenféle terméket meg lehet vásárolni: vannak többek között elektronikai eszközök, irodaszerek, háztartási cikkek és ugye gamer székek is.

Ugyan örültem az ajánlásnak, de ettől sajnos még nem tudtam többet ezekről a fajta székekről, de szerencsére találtam egy kis szöveges segítséget a választáshoz, a weboldal alján. Ebből világossá vált számomra, hogy a gamer székek nagyon is komolyan vannak megtervezve: van amelyiknek állítható a lábtámasza, illetve a kartámasza is, több fokban is be lehet dönteni és strapabíró anyagokból készülnek. Ez jellemzően valamilyen bőr, ugyanis lehet igazi és szintetikus is.

De ami igazán meglepett, hogy a gamer székek mellé lehet még kapni a webshopban különféle kiegészítőket és tartozékokat is. Ilyen például a fej és nyaktámasz.

Persze, tudom, hogy nem véletlenül vannak külön székek a hosszan tartó üléshez, de azt azért nem gondoltam volna, és nem is tudtam, hogy egészségügyi szempontból tényleg a lehető legjobban vannak megtervezve. Egyébként pont ebből kifolyólag, nem csak olyanoknak ajánlott, akik sokat játszanak a számítógépen, hanem azoknak is tökéletes lehet, akik ülőmunkát végeznek.

Ahogy átnéztem a webshop kínálatát, feltűnt, hogy az árak nagyon különbözőek. Természetesen, mint minden másnál, itt is úgy van, hogy minél “többet tud” egy gamer szék, annál magasabb az ára is. Én azt gondoltam, hogy ezek mind elképesztő drágák, kivétel nélkül, hiszen egy speciális székről van szó, de meglepve tapasztaltam, hogy nem így van.

A bestmarkt.hu-nál mindenféle árkategóriában lehet válogatni a székek között: van például 15 ezer forintos, de olyan is, ami megközelíti a 300.000 forintot. Én nem vagyok a végletek embere, úgyhogy a kettő közé próbáltam belőni a dolgot, és természetesen ez jobban tendált a 15 ezres érték felé, mint a 300 ezerhez.

Azt szerettem volna, ha a szék kiváló minőségű és tartós legyen, így hosszas gondolkodás után sikerült kiválasztanom a megfelelőt, de bevallom, hogy a választás alapja elsősorban a szín volt. A webshopon található egy találati szűrő, ahol ki is tudtam választani, hogy melyik színű gamer székeket mutassa nekem az oldal, úgyhogy így nem kellett végignéznem a teljes kínálatot – ami szerencse, mert hát elképesztő széles a választék.

Bár egy webshopról van szó, nagyon jó helyen található az üzletük – a Boráros tértől kb. két perc séta – így úgy döntöttem, hogy elmegyek és személyesen is tájékozódom vásárlás előtt. Az üzlet egyébként hétfőtől péntekig, reggel 8 és este 8 között van nyitva, illetve, szombaton reggel 9-től délután 16 óráig lehet menni. Egyébként jó döntés volt, hogy bementem, mert így tudtam kérdezni és segítséget kérni a választáshoz.

Ha már ezt így elmeséltem, akkor azt is megosztanám, hogy a barátnőm nagyon örült a gamer széknek, nagyon tetszett neki a színe – ami ugye rendkívül fontos volt.

gamer szék