Mindig is annak az elvnek voltam a feltétlen híve, hogy a gyerekeket sokkal könnyebb úgy megtanítani a tudás, a tudomány szeretetére, hogy mindezt játékos formában tesszük. Nem véletlenül választottam később a pedagógia mellett a szórakoztatást is, és létrehoztunk néhányan egy interaktív játszóházat, ahol van egy külön előadóterem is, fizikai és kémiai kísérletek számára. Van itt minden az ingától kezdve a kémcsöveken át a nagyméretű LCD képernyőig, azonban azt sajnos nem sikerült megoldani, hogy ide be legyen vezetve a vezetékes gáz. Így a Bunsen-égőt, amin a kémiai kísérleteket szoktam bemutatni, kénytelen voltam gázpalackra kötni. Ezzel nincs is semmi gond, állítólag a palackozott gáz sokkal jobb hatásfokkal ég, mint a csővezetéken érkező, csakhogy a palack egyszer kiürül, márpedig az utánpótlásáról gondoskodni kell, különben a gyerekek csalódottak lesznek. Így kerül képbe a gázpalack töltés, és az egyik legjobb gázcsere telep Pest-megyében!

A gázpalackok sokak számára valódi rejtélyt jelentenek, hiszen nem sokszor találkoznak velük életükben. Akiknél be van vezetve a hálózati gáz, azok maximum egy-egy bográcsozáskor vagy hasonló helyzetben láthatnak, viszont sok esetben égető lehet a szüksége. Erre remek példa a kis kísérleti bemutatótermünk, mint említettem, mivel itt is szerves részét képezi a felszerelésnek. Egy reggel, mikor a nap további részében több előadás is várt rám, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a gázpalack éppen csak pöfög egy kicsit, de nemigen jött belőle semmi. Rögtön tudtam, hogy itt bizony baj van, kiürült a nyavalyás, és sürgősen utánpótlásra van szükség! Rohantam is a munkatársaimhoz, hogy hátha valamelyikük tud nekem segíteni, de az a helyzet, hogy a nyitás óta nem fordult elő ilyen. Sajnos a kezdetekkor rendelt palackok közül ez volt az utolsó, így nem állt rendelkezésünkre tartalék. Vészhelyzet állt elő, ami gyors megoldást kívánt.

Egy fiatal munkatárs rögtön rá is vetette magát az internetre, és vadul keresni kezdett, hogy hol van a közelben gázpalack töltés, vagy hol lehet olyan helyet találni, ahonnan tudnánk hozni, hozatni. Mivel mi még jócskán a városban vagyunk, így nemigen volt a közelben egyetlen ipartelep vagy hasonló sem, ráadásul éppen senki se jött autóval. Szóval ha akartuk volna se tudtuk volna magunk megoldani. Ekkor jött a nagy felfedezés: a nevezett ifjú munkatárs rátalált a gazpalackfutar.com oldalra, ami egy Pest-megye északi részét lefedő gáztelep, és akiknél van gázpalack töltés, illetve csere. Ráadásul ha szükséges, akkor sürgősségi kiszállítás is van náluk, vagyis pár órán belül ki tudják szállítani. Na, gondoltam, erre van nekünk most szükségünk!

Haladéktalanul felhívtam a megadott elérhetőséget, és nagy szerencsém volt, mert aznapra egyetlen másik expressz fuvarjuk sem volt. Megadtam nekik a címet, és megbeszéltük, hogy amint tudnak, indulnak. Rendeltem gyorsan 4 palackot is tőlük a kiürültek helyett, amiket viszont visszaküldtem velük, mivel ezek betétdíjasak. Különben a gázpalack töltés értelmét vesztené és elárasztanának minket az acél palackok, nem igaz? A lényeg, hogy hála az égnek sikerült nagyon gyorsan és egyszerűen megoldani a kialakult krízist, köszönhetően a gazpalackfutar.com szuper szolgáltatásának! Így már minden akadály elhárult, és gond nélkül meg tudtam tartani az aznapi előadásokat.