Azt már tudjátok, hogy szeretek számítógépes játékokkal lazítani, hisz már írtam róla. Nem tagadom, mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás és van, hogy a géphez fordulok ilyenkor. Na, de hogy a négy éves kisfiam is számítógépes játékokkal akarjon játszani? Még mit nem!

Naná, hogy a nagyanyja adott neki egy CD-t, nem én. Addig könyörgött, míg beraktuk a számítógépbe és elindítottuk a telepítést. Azonban a CD-n nem játék volt, hanem ez: nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak. Az én drága kisfiamnak fogalma sem volt róla hová vezet a link, én azonban nagyon is képben voltam.

Átlátok én a szitán! A drága nagyinak minden bizonnyal az volt a célja, hogy egy kicsit lenyugtassam a gyereket. Úgy gondolta, jó lesz ha rendelek egy tibeti hangtálat innen: nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak és az majd segít a gyereken, hogy ne pörögjön egész nap. Ó nem ismeri ő igazán az én fiamat. Nem lehet őt egy szimpla hangtállal lecsillapítani.

Azonban mégis azt gondoltam, egy próbát megér, így rendeltem is egy tibeti hangtálat erről az oldalról nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak. Mikor megérkezett, rögtön fel is avattuk. Ahogy megkongattam, máris éreztük a testünket átható varázst. Egyszeriben olyan megnyugvás és bölcs hallgatás lett úrrá rajtunk, mint soha azelőtt. Még az én örökmozgó kisfiam is megállt egy pillanatra.

Nem tudtam hová tenni a dolgot, így jobbnak láttam, ha megpróbálom megérteni a hangtál működését. Azáltal, hogy megszólaltatjuk, rezgések bocsátódnak ki az eszközből, amelyek kapcsolatba lépnek a sejtjeinkkel, belépnek a testünkbe, majd pedig elhaggyák azt.

A hosszan elnyúló, különleges frekvenciájú hangok segítenek befelé figyelni, koncentrálni. Nem véletlenül használják gyógyításra és terápiákra is, például pszichiátriákon, időseknél vagy gyerekeknél. Áldásos hatása szinte mindenki számára megmutatkozik.

Ahogy a hangok rezonálnak velünk, egy mélyebb tudati állapotba kerülünk, ahol hirtelen minden világossá válik. Új értelmet nyernek a dolgaink, új megvilágításban látjuk az életünket. Ez a tapasztalás egyszerre rendkívül megnyugtató, ugyanakkor élénkítő is.

Biztosan ezt láttam a kisfiam arcán! Ezt a mindent megértő, bölcs megnyugvást. De nem csak ő, én is csodálatos érzéseket éltem át. Nagyon nehezen tudom kizárni a külvilágot, folyamatosan reagálok az engem körülvevő hatásokra, ingerekre. De a hangtál által végre tényleg sikerült teljes mértékben kikapcsolnom és befelé figyelnem.

Ezt a különleges élményt a hangtál összetétele és a megalkotásának különös módja adja. Nem véletlenül tulajdonítanak neki mágikus erőt már évezredek óta. Sok gyakorlás szükséges ahhoz, hogy az ember megtanulja igazán jól használni, de számunkra már a kipróbálás is felejthetetlen élményeket nyújtott.

Számítógépes játékok helyett inkább arra fogom fordítani az időmet, hogy minél jobban összhangba kerüljek a hangtállal. Megpróbálom majd különféle eszközökkel megszólaltatni, hiszen állítólag akkor a hangzása is más lesz. Arra is gondoltam, hogy a kisfiam is kipróbálhatná, hiszen amikor más használja, másként szólal meg.

Nagyon hálás vagyok anyósnak, hogy még ha ilyen furcsa módon is, de megismertette velem ezt a varázslatos eszközt. A jövőben mellőzzük is a számítógépes játékokat az életünkben, és csak egymásra és önmagunkra fogunk koncentrálni, például egy tibeti hangtál segítségével.