Sajnos nagyon sok kisgyerekes család kényszerült otthon maradni a vírushelyzet miatt. Azok, akik kertes házban laknak eddig szerintem jól meg tudták oldani a gyerekek elfoglalását, de azok, akik panelban laknak, a játszóterek bezárásáéval egy kicsit nehezebb helyzetbe kerültek.

Persze, nem lehetetlen hónapokig elfoglalni a gyerekeket és persze sok más lehetőség van arra, hogy levezessék a fölösleges energiájukat, nem kell feltétlenül a játszótérre menni.

A karanténnak lassan vége lett, de most sajnos újra aggasztóan állnak a dolgok, egyre több sajnos a fertőzött, és aki teheti, az most is inkább otthon marad. Kerüljük a közösségeket, maszkot hordunk, és igyekszünk nem elkapni a vírust, ami már világ szintű problémát okoz.

De mivel foglaljuk el a gyerekeket, ha újabb kijárási tilalom lesz érvényben, ha újra bezárnak az óvodák?

Természetesen rengeteg játékos színező, feladatlap, foglalkoztató füzet érhető el az interneten és nagyon sok kreatív ötletet is lehet látni. Különböző anyagokból készíthetünk egyszerű állatokat, plüssöket, gyurmázhatunk, hajtogathatunk, színezhetünk, de ezzel nem ér véget a sor. Ha valaki egy kicsit komolyabb elfoglaltságot szeretne, annak ajánlom ezt az oldalt: Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity.

Talán egy kicsit költségesebb beruházásról van szó, mintha vennénk egy zacskó gyöngyöt, de szerintem megéri az árát, a gyerekek és mi is élvezni fogjuk.

Szappankészítés alapanyagai, eszközei - Humanity
Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity

A szemfülesek a linkből már kitalálhatták, hogy a szappankészítésről van szó. Szerintem ez egy olyan dolog, amivel nagyszerűen le lehet foglalni a gyerekeket és mi magunk is élvezni fogjuk.

A szappan készítés nem nehéz, a Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity oldalon pedig mindent meg lehet venni, ami ennek az elkészítéséhez szükséges lehet. Nem csak, hogy kellemes időtöltés, de hasznos is. Nemsoká jön a karácsony, a nagyszülők pedig biztosan imádni fogják, ha az unokák által készített szappant kapják ajándékba. A gyerekek pedig azért fogják élvezni, mert egy szappan rengeteg féle színű, illatú és formájú lehet, ennek csak a képzelet szab határt.

Nem igazán szeretem a bolti szappanokat, amiből lehet a természeteset, a bio verziót keresem, mert nekem nagyon fontos, hogy természetazonos anyagok legyenek a lakásban, a környezettudatos háztartás híve vagyok.

Éppen ezért örültem meg, mikor rátaláltam erre az oldalra. A humanityaruhaz.hu olyan alapanyagok árusításával foglalkozik, amik nélkülözhetetlenek a natúr kozmetikumok készítéséhez illetve egy környezettudatos háztartás vezetéséhez.

A szappan készítéséhez szükséges eszközök és alapanyagok csak egyek a sok termék közül. Itt a natúrkozmetikumok alapanyagait is meg lehet venni, de több kreatív termékhez is alapanyagokat szolgáltatnak. Lehet itt venni például alapanyagokat gyertyákhoz is, de rengeteg színezék és illőolaj is kapható.

Itt minden termékhez kapcsolódik egy alapos leírás, így meg lehet nézni, mit mire használnak, így könnyedén eldönthetjük, mit szeretnénk a krémekbe, samponokba keverni.

Én nagyon élvezem ezt a fajta “kotyvasztást” és szerintem minden gyerek szeretne szappant, gyertyát vagy akár tusfördőt gyártani.

Itt egyébként könyvek is kaphatók, amiket elolvasva mestereivé válhatunk a natúr kozmetikumoknak, vagy éppen a szappanoknak.

Itt kaphatók szettek is, amik mindent tartalmaznak, ami az egyes termékek elkészítéséhez szükségesek. Ezek amolyan kezdőcsomagok, amikbe a legszükségesebb, nélkülözhetetlen termékek kerülnek az adott témában.

Szerintem nagyon jó kis oldal, rengeteg környezettudatos termék vásárolható itt. Az árak kedvezők, a kiszolgálás gyors, a személyzet pedig nagyon kedves és segítőkész. Szerintem minden bio, környezettudatos boltnak ilyennek kellene lennie.

Örülök, hogy van webshop, hiszen így nem kell elhagynom a lakást azért, hogy megszerezzem a szappanok alapanyagait.

Könnyen és gyorsan lehet innen rendelni, a fizetés is gyorsan megy.

Összességében nagyon jó kis webshopról van szó, érdemes megnézni, hiszen rengeteg kreatív, hasznos dolog készíthető ezekből az alapanyagokból, amit nem csak mi, de akár a gyerekek is élvezhetnek.

Szerintem fontos, hogy a gyerekeinket környezettudatosságra neveljük és egy nagyon jó módja ennek az otthon elkészített, környezettudatos tisztálkodószerek. Sokat tanulnak a szappankészítés során, és még élvezni is fogják.