Változnak az idők – és nekünk is vele kell változnunk, ha akarjuk tartani a lépést a világgal. Évekkel ezelőtt, a könyvek és lexikonok idejében a lexikális tudásnak volt óriási súlya, hiszen ha gyorsan kellett egy információ, azt meglehetősen nehéz volt egy könyvből gyorsan kikeresni, pláne, ha épp nem is volt kéznél, csak valahol kilométerekkel arrébb, valami könyvtárban. Napjainkban ugyanúgy értékálló a tudás és minden ismeret, amit az ember az agyában tárol és magára szedett az évek során, azonban ennél is fontosabb az szerintem, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ mennyiségben is könnyen és gyorsan tudjunk keresni. Nagyon fontos lenne ennek a készségnek a játékos fejlesztése, kialakítása már egészen kicsi gyerekkortól, hiszen a mai világban talán ennek van a legnagyobb szerepe.

Én például szívesen kiadnám játékos keresési feladatnak, hogy derítsék ki nekem, hol, melyik webshopban kapható bármilyen HP tintapatron. Ez egy nagyon jó, kellően specifikus keresési feladat, amire nagyon sok jó megoldást lehet találni. Szerencsére én már megtaláltam a számomra leginkább megfelelő választ.

Ha HP tintapatronra van szükségem, általában egy olyan webshopból rendelem meg, ahol egyébként mindenféle más nyomtató alkatrésszel és kiegészítő termékekkel foglalkoznak. Itt mindig van áru, vagy ha épp sürgősen lenne szükségem a termékre, de annak kellene pár nap, míg a raktárba ér, akkor is tudnak (legalábbis eddig tudtak) kiegészítő termékeket ajánlani. Például nem tudtam, hogy léteznek utángyártott patronok is, amik olcsóbbak, mint az eredeti, mégis sok esetben ugyanolyan jól bírják és ugyanolyan megbízhatók – ha nem megbízhatóbbak.

Egyébként egy laikus számára ijesztő lehet a választék, rengeteg termék elérhető náluk már csak ebből az egy márkából is. Ami azért egy olyan szemnek, aki még sosem rendelt hasonló helyről akár még rémisztő is lehet. És akkor vegyük hozzá, hogy nem csak HP termékekkel foglalkoznak, hanem minden más nyomdaiparban járatos céggel is, mint mondjuk a Canon, a Lexmark vagy épp az Epson. És akkor még mindig nem beszéltünk mindenről, csak kizárólag a tintapatronokról. Ezen kívül vannak még természetesen tonerek, papírok és minden más nyomtatóhoz szükséges kiegészítő termék. Ettől független ha valaki tudja hogy mit keres, mire van szüksége, akkor az nagyon egyszerűen és gyorsan meg tudja találni. Ha meg mégse lenne annyira jártas a témában akkor sincs gond, hiszen ott az ügyfélszolgálat, akik az ilyen esetek orvosolásáért (is) vannak. Az pedig természetesen különösen tetszik, hogy nem csak az alaptermékeket ajánlják fel egy keresés során például egy HP tintapatron vagy toner esetében, hanem ugyanúgy az utángyártott, olcsóbb alternatívákat is. Így a döntés lehetősége kizárólag a vásárlóé, úgy, hogy minden információ a tudtára lett adva.

Azt persze ma már említenem se kell, hogy mindegy, hogy egy néhány ezres papírcsomagot, vagy egy sok tízezer forint értékű tintapatron – toner csomagot rendelünk, a kiszállítás minden esetben ingyenes lesz. Van, akinek ez is fontos szempont a webshop kiválasztása során. Az meg aztán főleg, hogy már két termék vásárlása esetén elkezd szépen csökkenni a darabár, ugyanis mennyiségi kedvezmény van. Ez már csak azért is jó, mert ha nem csak egyféle szín fogy ki a nyomtatóból, hanem egyből több (ami azért elő szokott fordulni), akkor abban az esetben is jár a mennyiségi kedvezmény, ha többféle színből kell összeválogatnom ugyanazokat a szériájú patronokat – vagy igazából bármilyen más terméket.

Szóval nem győzöm hangsúlyozni, lehet jó ajánlatokat találni, csak meg kell tanulni keresni és aztán ügyesen kell az elsajátított tudást alkalmazni.

HP tintapatron