Az öcsém kisfia most lett öt éves és odáig van a számítógépes és online játékokért, főleg a lövöldözősöket szereti. Én nem is értem, miért engedi az öcsém, hogy a fia számítógépen játsszon. Egy ötéves kisfiúnak a kertben kellene szaladgálnia, indiánosat játszania, a nyusziját simogatnia vagy a házban játszania, de nem az interneten, hanem építős játékokkal vagy valamilyen társasjátékkal. De az öcsém szerint teljesen rendben van, hogy a kisfiú naponta két órát legalább az interneten játszik, úgy, hogy az öcsém nem tudja, mit néz meg, milyen oldalra téved. Lehet, hogy csak én gondolom túl ezt az egészet, de én biztosan nem engedném a gyerekemnek az ilyesmit ilyen fiatalon.

Amíg a kisfiú játszott, mi a nappaliban beszélgettünk. Öt percenként kiabált az öcsém kisfia, hogy menjen segíteni az öcsém. El sem tudtam képzelni, mit csinált a gépen, amihez ennyi segítség kell neki, de az öcsém megnyugtatott, hogy csak a felugráló reklámokat kell segítenie bezárni. Kérdeztem, hogy milyen reklám ugrál fel, mire kiderült, hogy a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalra mutató hirdetés, ami akciós nyári gumi szetteket reklámoz. Azonnal felfigyeltem erre, mert mostanában kell majd új nyári gumi szettet vennem. Oda is ültem az öcsém kisfia mellé, hogy a következő felugró reklámot ne zárja be, hanem mutassa meg nekem. Ahogy elnéztem a lövöldözős játékot, csak megerősödött bennem, hogy az öcsém helyében én nem hagynám ezt, de nem ezért voltam ott, úgyhogy nem tettem szóvá.

Nemsokára megint megjelent a reklám, amit ezúttal meg is néztünk, nem csak bezártuk. Még aznap este megrendeltem az interneten a nyári gumi szettet. Örültem neki, mert ilyen jó áron sehol nem találtam nyári gumikat és lassan már tényleg le kell cserélnem a mostaniakat, úgyhogy pont jól jött ez a reklám. Mennyi ideig fogom még hallgatni az öcsémtől, hogy ha a fia nem játszik a számítógépen, én sosem tudom meg, hogy ilyen olcsón is tudok venni gumit és megveszem valahol sokkal drágábban… Néhány napon belül jött is az értesítés, hogy a futár hozza a gumikat. Sajnos pont nem voltam otthon a megjelölt időpontban, úgyhogy írtam a cégnek, hogy máskorra időzítsék a szállítást. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, úgyhogy egy nappal később hozták a csomagot, amikor otthon voltam.

A gumik felrakásához segítséget kellett kérnem, mert nekem nincsen otthon olyan szerszámom, amivel meg tudom oldani a gumicserét, plusz nőből vagyok, úgyhogy neki sem állnék az ilyesminek egyedül otthon. Elvittem egy autószervizbe a kocsimat, ahol a gumik kicserélése mellett leellenőriztek egy csomó más dolgot is. Várakozás közben beszélgettem az egyik szerelő sráccal és ledöbbentett, amit mondott. A gumicsere kapcsán elmesélte, hogy rengeteg ember van, akik olyan kopott gumikkal furikáznak az utakon, hogy az már életveszélyes. Az egy dolog, hogy a saját biztonságukat kockáztatják, de másokét is, mert a kopott gumik nagyon balesetbeszélyesek. Nem is tudtam, de ahogy kopnak a gumik, úgy növekszik a fékút és a megálláshoz szükséges idő is. Ezért nagyon fontos, hogy jó állapotú gumik legyenek az autón, mert kopott gumikkal sajnos gyakran előfordulnak kisebb gázolások és balesetek. Onnan lehet tudni, hogy ideje lecserélni a gumikat, hogy a gumin lévő barázdák egyre sekélyebbek vagy rosszabb esetben már nem is látszanak. Az sem mindegy, hogy milyen gumit rakunk az autóra, mindig az évszaknak megfelelő gumit kell használni.