Már gyerekként az online játékok szerelmese voltam

A szüleim sosem gondolták volna, pedig mégiscsak igaz lett: online játékokkal foglalkozom most, felnőttként is. Pedig elég sokat veszekedtünk annak idején a játékok miatt. Szabályosan el voltam tőlük tiltva, mondván, hogy veszélyeztetik a személyiségfejlődésemet, és hát hogy válik majd belőlem rendes ember később. Igaz ami igaz, tényleg eléggé zárkózott gyerek voltam annak idején. Nem szívesen töltöttem időt a kortársaim körében, sőt. Minél kevesebbet kellett velük lennem, annál jobban éreztem magam. A számítógépes játékok világa azonban beszippantott. Csapatban és egyedül is nagyon szerettem játszani. Leginkább az olyan játékok tetszettek, ahol taktikázni kellett, ki kellett cselezni az ellenfelet – ezek rendre mindig nagyon jól mentek. A szüleim legnagyobb bánatára azonban ezt a szenvedélyemet nem nőttem ki, és felnőttként is nagyon szívesen vetem bele magam az online játékok világába.

Vállalkozóként is számítógépes játékokkal szeretnék foglalkozni

Ez a fajta érdeklődésem olyannyira megmaradt, hogy most vállalkozásba szeretnék fogni. A terv, hogy online játékokat forgalmazzak, egy haverommal együtt. Igen ám, de olyan nehézségbe ütköztünk, hogy a vállalkozáshoz nem elég egy jó ötlet, bizony azt a vállalkozást be is kell jelenteni. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy az ember rendelkezzen székhellyel. Márpedig nekünk nincs, és kifejezetten csak emiatt nem is szívesen bérelnénk irodát. Ekkor jutott eszembe opcióként a székhelyszolgáltatás. Volt már ismerősöm, aki élt ezzel az opcióval, így ajánlásom is volt székhelyszolgáltató cégekre. Nekem leginkább a Gross Office Kft. ajánlata tetszett meg, akiket a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalon találhattok meg. Két csomagban is nyújtanak székhelyszolgáltatást, egyet Budapest, egyet pedig Újlengyel területén. Róluk fogok most egy kicsit többet mesélni.

székhelyszolgáltatás
Érdemes lehet székhelyszolgáltatást igénybe venni a vállalkozás alapításához, ahogyan mi is tettük a cimborámmal

Minden, amit kezdő vállalkozóként a székhelyszolgáltatásról érdemes lehet tudni

De mit is jelent a székhelyszolgáltatás? Nos, a Gross Office Kft ajánlata mindkét település esetén ebben megegyezik. Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy a vállalkozások a Gross Office Kft-n keresztül bejelenthetik a székhelyüket egy, a Kft. által fenntartott címre. A Kft. segít a szerződéskötésben és a papírmunkában is, majd pedig mindennek végeztével a cégtáblátokat is kiteszi a választott címen, hiszen mindez így hivatalos. Ezt követően pedig fogadja a postát, amelyet elektronikusan és postai úton is továbbít felétek. Elektronikusan 24 órán belül landolnak a postafiókodban így a levelek, amelyek a digitális archívumban még 30 napig lesznek elérhetőek. Az eredeti leveleket pedig havonta, egy nagyobb levélszállítmányként küldik fel az általatok megadott levelezési címre. Ez azonban nem minden. A Gross Office Kft. ugyanis adott esetben a hatósági kényszerintézkedéseket is tűri, és a hatóság képviselőit is fogadja. Sőt, ha szükséges, még tárgyalótermet is biztosít a részetekre a megbeszélésekhez.

Ha valakinek fontos, hogy a vállalkozási fővárosi címmel rendelkezzen, akkor azt ajánlom, hogy válassza a budapesti székhelyszolgáltatást. Ebben az esetben Budán vagy Pesten lehet igénybe venni a szolgáltatást. Ha azonban a székhely elhelyezkedése kevésbé mérvadó, érdemes lehet megfontolni az Újlengyelre szóló székhelyszolgáltatást is. Ebben az esetben ugyanis még iparűzési adót sem kell fizetni – Újlengyel ugyanis IPA mentes övezet, már majdnem harminc éve. Adóoptimalizálásra tökéletes település, ráadásul, mivel az önkormányzat ellenőrzi, így NAV ellenőrzésekbe sem igazán lehet belebotlani, ha Újlengyelt választja valaki a székhelyéül. Az Újlengyelre szóló székhelyszolgáltatás ára hat hónapra 39.900 Ft + áfa, azonban ha most köttök szerződést, akkor egy hónapot ajándékba kaptok! Az ajándék egy hónap természetesen budapesti címre szóló székhelyszolgáltatás esetén is jár, ebben az esetben pedig 29.900 Ft + áfa a fizetendő díj a féléves szolgáltatásra. Mi igénybe vesszük a vállalkozásunkhoz – és ti?