Biztos sokatoknak feltűnt már, hogy rengeteg személyre szabott hirdetéssel találkozunk, bármit is csináljunk akár a számítógépen, akár az okostelefonunkon. Ha egyszer beírok valamit a keresőbe biztos, hogy napokon keresztül azzal kapcsolatos dolgok jönnek majd szembe az interneten. Sőt, továbbmegyek, elég csak beszélni a témáról, akkor is rendre előfordul, hogy utána felbukkan hirdetésként vagy a filmletöltő oldal szélén, vagy akár az Instagramon.

Két eléggé meglepő eset is megtörtént velem nem olyan régen. Az egyik, hogy egy barátommal csupán két szót váltottunk személyesen(!) egy általam még sosem kóstolt sörről, másnap már jöttek is a reklámok. Eléggé ijesztő.

A másik, amikor már az is elég volt, hogy az egyik kocsma fűtése került szóba, legközelebb hőszivattyú vásárlásra ösztönöztek az interneten. Ez egyébként valóban felkeltette az érdeklődésem, pláne, hogy édesapám különböző építkezéseken is dolgozik, így hallottam már róla néhány dolgot. Amint a felbukkanó képre kattintottam, tovább irányított erre a webcímre, https://shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80/stiebel-eltron-hoszivattyu, és egy negyedórát el is időztem itt. Megtudtam, hogy érdemes lehet befektetni egy Stiebel Eltron hőszivattyúra, hiszen folyamatosan kellemes meleget biztosít, ráadásul költséghatékony, így a kezdeti milliós befektetés hamar megtérülhet.

Tovább böngészve a honlapon a beszerelés megkezdéséről is tájékozódtam, de átnéztem a klímaberendezésekhez is, merthogy azzal is foglalkoznak. Tekintve, hogy tetőtérben lakom, meg lehet pusztulni nyáron, így nagy szükségem lenne egy klímára, habár a hőszivattyú akár hűtésre is képes lehet, noha nem ez az elsődleges funkciója.

Összességében tehát elgondolkodtató ez a lehallgatás dolog, alapvetően elég ijesztő a szitu, de mint látjuk, akár hasznos is lehet.