Az unokahúgomnak ékszerkészítő szettet szereztem egy webshopról

A korábbi barátnőimmel szerencsére mindig egyezett a véleményünk abban, hogy felesleges több tízezer forintokat kihajítani arany és ezüst ékszerekre. Ők sokszor jobban örültek annak, ha szereztem nekik egy áruházas 100 forintos, forgatós gyűrűt. Sok ember számára csak az számít egy ékszerben, hogy milyen drága. Én azonban úgy gondolom, hogy nem számít mekkora egy gyémánt, ha az gusztustalanul néz ki egy ruhához. Rengeteg ékszert nem lehet felvenni bizonyos szettekhez, nem számít, hogy mennyibe kerültek.

A bizsus standoknál pedig sokszor sokkal egyedibb dolgokat tudunk találni, mint a legmenőbb ékszerboltokban. Nem szeretem azokat a kellékeket, amik az emberek számára státusszimbólumot is jelentenek. Sokkal többre értékelek egy személyes ajándékot, amit szeretettel adtak az ember számára, mint egy méregdrága vackot, amit csak ünnepekre veszünk fel, mert túl értékes és lelopnák rólunk.

Most azonban teljesen más indokból kellett ékszert vennem. Az unokahúgomnak nemsokára itt volt a születésnapja és találni akartam valami olyan ajándékot neki, aminek tényleg örülne. Az ékszerekre gondoltam rögtön, utána pedig összekapcsoltam ezt a fejemben egy olyan webshoppal, ami korábban már többször meggyőzött a kiváló szolgáltatása felől. A webshopnak BestMarkt a neve és nemsokára be is mutatom, hogy miért is szeretek annyira itt vásárolni.

Nagyon fontos nekem az, hogy egy oldal igényesen nézzen ki. Ez nem csak azt jelenti, hogy szeretném, hogy megfelelő színeket vegyítsenek. Azért olyan fontos, hogy egy oldal igényesen nézzen ki, mert így könnyebben át tudunk rajta tekinteni mindent. Ha interneten vásárolunk, akkor elvárjuk, hogy minden gyorsan menjen. Elvégre ellenkező esetben igazából már el is mehettünk volna boltba. A Bestmarkt oldaláról pedig nyugodt szívvel el lehet mondani, hogy kiválóan van kialakítva.

BestMarkt

Nincsenek zavaró reklámok és rögtön a lényegre térhet az ember. A kezdőlapra lépve tájékozódhatunk az aktuális legnépszerűbb ajánlatokról. Én mindig szeretem ezeket, hiszen a népszerűség sokszor ahhoz kötődik, hogy a többi vásárló is meg van-e elégedve az adott termékkel. Nem számít, hogy hány marketingest fogad fel az ember, számomra akkor is az fog számítani a leginkább, hogy mit gondoltak róla mások. Egy vásárló elvégre minek hazudna nekünk?

Kitaláltam, hogy valami ékszerekkel kapcsolatos dolgot fogok venni a kislánynak. Ehhez a keresősávot használtam. Ha valakinek nincs ennyire konkrét ötlete, de kevesebb ajánlatot akar látni, mint amit a kezdőlapon tekinthetünk meg, akkor használhatja a kategóriák rendszerét. Ez, különböző témák szerint leszűkíti a keresési találatainkat. A „laptop, számítógép” kategóriában például még alkategóriák közül is választhatunk, így pontosítva a keresési találatokat.

Nekem azonban, mivel konkrét öltetem volt, elég volt beírnom a keresősávba, hogy „ékszer”. Ekkor sem dobta ki azonban rögtön az összes terméket, aminek a nevében ez benne van. Helyette rögtön választhattunk alkategóriákból. Én rámentem a „kreatív és hobbi termékek” fülre. Hihetetlen, mennyit keresgéltem volna, mire találok egy ékszerkészítő dobozt, ha nem lenne ilyen jól megoldva a BestMarkt kereső rendszere.

Most már csak annyit kellett tennem, hogy kiválasszam a számomra leginkább megfelelő ékszerkészítő kis dobozt. Az árakat jól láthatóan kiírják, úgyhogy nem kell nagyítóval keresgélnünk őket, valami eldugott sarokban. Megtaláltam végül azt az ékszerkészítőt, ami nekem ár-érték arányban megfelelő volt. A rendelési procedúra nem vett igénybe többet mint pár perc és már el is indult felém a születésnapi ajándék.