Gyökérkezelés után mentem bizsut vásárolni

Számomra is hihetetlen, hogy annyira jól éreztem magam a gyökérkezelés után, hogy volt kedvem vásárolni menni. Akik ismernek, azok tudják rólam, hogy nagyon szeretem az ékszereket. Van egy-két értékesebb darab a birtokomban, de a többségük bizsu. Színes, vidám kavalkád, amitől mindig jobb lesz a hangulatom. Na de ennyit a bizsukról. A közelmúltban ugyanis, szörnyen elkezdett fájni a fogam.

Így úgy döntöttem, hogy a legprofibb csapathoz fordulok, ezért felkerestem a Fogorvos Budapest rendelőjét az interneten, a fogorvosbudapest.info cím alatt. Itt először is átolvastam, átnéztem a tudnivalókat, és időpontot foglaltam. Ekkorra már nagyon fájt a fogam, így végtelenül boldog voltam, amikor eljött a napja, hogy elmenjek az orvoshoz. Persze szedtem fájdalomcsillapítót, de azt sem lehet a végtelenségig, mert attól a probléma nem szűnik meg, csak újabbak érkeznek helyette. Legalábbis az én gyomromat mindig kikészíti a fájdalomcsillapító.

gyökérkezelés után

Szóval miután megtörtént a vizsgálat, megszületett a diagnózis. Nem igazán szeretek fogorvoshoz járni, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Szóval nyilván izgultam, főleg azért, mert nem szerettem volna, ha kihúzzák a fogamat. A Fogorvos Budapest rendelőjében nagyon kedvesek voltak és megnyugtattak, hogy mindent megtesznek azért, hogy megmaradhasson a fogam. Ez tényleg megnyugtató volt, és már nem is féltem annyira a vizsgálattól.

Utólag bebizonyosodott, hogy nincs is mitől, hisz hamar kiderült: megmenthető a fog. Gyökérkezelés szükséges. Korábban már hallottam a gyökérkezelésről, nekem még nem volt benne részem, de megtudtam, hogy az egésznek az a lényege, hogy a fog belsejéből az idegeket kiszedik. Ezt lehet géppel és kézzel is csinálni és általában együtt szokták alkalmazni a két technikát. Azt is megtudtam a rendelőben, hogy a gyökérkezelés általában több alkalmat vesz igénybe. És hogy mi történik a gyökérkezelés után? A legfontosabb, hogy megmarad a fog. És ezzel már nyertünk is véleményem szerint. Ez a fog már ugyan halott fog, de mégis a miénk. Nem fáj, nem gyullad be, hisz a gyökerét kiszedték, a helyére pedig gyökértömés került.

Ez elsőre félelmetesen hangzik, de nem véletlenül találták ki ezt a megoldást az ilyen esetekre. A Fogorvos Budapest szakemberei is mindent megtesznek, hogy megmentsék a páciens fogát és ha ez gyökérkezeléssel lehetséges, akkor megteszik.

A gyökérkezelés után tehát megmarad a fogunk, ami nem gyulladhat be, de mivel ez már nem egy élő fog, egy idő után elszürkülhet és törékennyé is válhat. Ekkor, miután ez bekövetkezik, általában szokták javasolni, hogy egy koronát tetessünk a fogunkra, ami így meg lesz védve és esztétikailag is rendben lesz a mosolyunk.

Ez a szürkülés, törékennyé válás azonban nem azonnal a gyökérkezelés után következik be, hanem hónapok, akár évek múlva. A fogorvosbudapest.info honlapján egyébként erről, magáról a gyökérkezelésről is sok érdekességet olvashatunk, de olyan témákban is megnyugtató válaszokat kapunk kérdéseinkre, mint a foghúzás, a fogpótlás. Vagy épp a felnőttkori fogszabályzás, illetve az esztétikai fogászat.

Én egyáltalán nem bántam meg, hogy a Fogorvos Budapest rendelőjébe mentem, a gyökérkezelés pedig közel sem olyan fájdalmas, mint amilyennek azt én elképzeltem. Ezért is voltam különösen boldog, mikor a második kezelés után még maradt pár szabad órám. Amit nem pihenéssel töltöttem, hanem bizsuvásárlással. Ezek az új ékszerek pedig arra is emlékeztetnek majd, hogy milyen alkalomból vásároltam őket.