A kisfiam sajnos egy időben nagyon ráfüggött az online játékokra, nem volt az a tiltás, amivel távol lehetett volna tőlük tartani. Azt vettem észre, hogy nincsenek rá túl jó hatással, ugyanis agresszívabb és nehezen kezelhetőbb lett, mint korábban. Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, mert ha hagyom a helyzetet elfajulni, akkor abból semmi jó nem fog kisülni. Így arra az elhatározásra jutottunk a férjemmel, hogy ahelyett, hogy teljesen eltiltanánk a fiunkat ezektől a játékoktól, csak korlátozásokat fogunk bevezetni. Nem olyan drasztikusakat, hogy nagyon haragudjon ránk, de kellően szigorúakat ahhoz, hogy megállítsuk azon a lejtőn, amin elindult lefelé. Ez többek között abból állt, hogy korlátoztam az időt, amit ezekkel a játékokkal tölthetett, másrészt én leellenőriztem először, hogy pontosan mivel is szeretne játszani. Ez úgy tűnt, beválik, ugyanis kezdtük visszakapni a fiunkat. Egyik alkalommal, amikor éppen ellenőriztem az aktuális játék tartalmát, egy érdekes hirdetésre lettem figyelmes.

A http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablakparkanyok.html weboldalának hirdetése volt, ami azért ragadta meg a figyelmem, mert a férjemmel éppen nyílászárócsere előtt álltunk. Úgy voltam vele, hogy nem ártana néhány hasznos tipp és információ, így ellátogattam az oldalukra. Az első dolog, ami feltűnt, az az volt, hogy mennyi mindenről lehet tudomást szerezni, és mindez úgy van megfogalmazva, hogy mindenki számára érthető legyen, még a hozzám hasonló laikusoknak is. De találtam egy olyan oldalfület is, ami nekem nagyon meglepő volt, ugyanis nem gondoltam volna, hogy különösebb figyelmet kellene neki szentelni. Ezek voltak az ablakpárkányok.

Mint végül megtudtam, az ablakpárkányoknak kiemelt szerepük van abban, hogy az ablakok a megfelelő funkciójukat el tudják látni. Ugyanis ezek az eszközök létfontosságúak abban, hogy a falak élettartama minél hosszabb legyen. Hiszen az ablakot érő és arról lefolyó folyadék ablakpárkány nélkül a falra csöpögne, ami beázást eredményezne, amit szerintem egyikünk sem szeretne. Erős esőzés esetén ugyan vizesek lesznek a falak, de a víz egy vízszintes felületen képes megállni. Ha a víz bejut a vakolaton keresztül a falakba, az nagyon nagy károkat tud okozni. Hiszen gondoljunk bele, ha ez a víz bejut a falakba, és jön egy komolyabb fagy, akkor képes a jég szétrepeszteni az egész szerkezetet, ez pedig csak komoly munka árán javítható ki. Éppen ezért találták ki már a kezdetekkor az ablakpárkányt, aminek segítségével mindezeket a gondokat meg lehet előzni.

Régebben fémlemezt használtak ablakpárkánynak, illetve nagyon elterjedt a kőlemez használata is ebből a célból. Ez ugyan nagyon mutatós, viszont az ára igen borsos, amit sajnos nem mindenki engedhet meg magának. Ekkor jön képbe a műanyag ablak, ami egy nagyon jó köztes megoldást jelenthet. Több érv is szól ez az anyag mellett, többek között az, hogy nagyon strapabíróak különleges összetételüknek köszönhetően. Könnyen alakíthatóak is, ami nem mondható el a kőből vagy a műkőből készült ablakpárkányok esetében.

Összességében végül jól sült el duplán, hogy a kisfiam online játék használatát illetően korlátozásokat vezettünk be. Egyrészt visszakaptuk azt a nyugodt gyereket, aki eredetileg is volt, másrészt egy olyan oldalra bukkantam, ami nagy segítségünkre volt a nyílászárócserét megelőzően. A férjem is sokat olvasgatta azután, hogy megmutattam neki, és azt mondta, rengeteg új dolgot is megtudott. Ez viszont nagy szó, mert a férjem a legtöbb ilyen dologban járatos, egy igazi polihisztor.